Norma Van Elburg Jessurun

Biografie

Norma van Elburg-Jessurun werd geboren in Suriname. Haar jeugd bracht zij door in Suriname en in Curaçao. In Nederland volgde zij de opleiding tot verpleegkundige en trouwde daar. Na haar huwelijk woonde zij afwisselend in Nederland, Curaçao, Mexico, Chili en opnieuw in Nederland. In 2002 vestigde zij zich in Spanje.

Haar artistieke talent ontwikkelde zij aanvankelijk autodidactisch. Later nam zij privé-lessen bij lokaal vooraanstaande kunstenaars zoals Luigi Pinedo (Curaçao) en Juan Calderon, Hernán Laraín Peró en Natty Parera (Chili)

Alhoewel zij ook in olie en acryl schildert, gaat haar voorkeur uit naar het werken in pastel. Zij bedient zich niet van een concept of theorie, maar baseert haar werk op een realiteit. Haar persoonlijke beleving van de waarneembare, alledaagse werkelijkheid geeft zij weer op het doek.

Zij schildert veel in opdracht, vooral portretten, maar ook landschappen en stillevens. De meeste werken bevinden zich in particuliere collecties in het buitenland onder meer in Nederland, Spanje, Mexico, Chili, Argentinië, de Nederlandse Antillen, Aruba, Zwitserland Frankrijk en de Verenigde Staten.

Momenteel werkt zij vanuit haar woning aan de voet van het Maigmo gebergte in de omgeving van Alicante, waar zij haar eigen studioe en expositieruimte heeft.

Solo exposities

Galerie Artina, Lochem, Nederland

Galerie De Loc, Deventer, Nederland

Antillenhuis, Den Haag, Nederland

Rest. De Leest, Vaasen, Nederland

Golden Tulip Hotel, Epe, Nederland

Bankinter, Altea, Spanje

Rest.Casa, Busot, Spanje

Casa de la Cultura, Busot, Spanje

Galerie En Passant, Apeldoorn, Nederland

Costa Blanca Help, El Campello, Spanje

Casa de Vino, Pinoso, Spanje

Rest.Copelia, Alicante, Spanje

Casa de la Cultura, El Campello, Spanje

Galerie En Passant, Apeldoorn, Nederland

Casino Mediteraneo, Alicante, Spanje

Deelname aan exposities van

Asociaciòn Artistas Alicantinos, Alicante, Spanje

Asociaciòn Artistas Costa Blanco, Altea, Spanje

Arte para Togo, diverse steden, Spanje

Naar Portfolio

Naar Winkel

Deze post is ook beschikbaar in: Engels Spaans