Nikkie Lutgerhorst

Nikkie Lutgerhorst is autonoom kunstenaar en werkt vrij en in opdracht. Een geliefd onderwerp van haar is het hert. “De ogen van het hert vertellen het verhaal van het hart zoals de liefde en andere onbenoembare ziel beroeringen”

De schilderijen kunnen ingetogen en sereen, of juist fel en expressief zijn.

Nikkie onderzoekt kleuren en onderwerpen met passie en rond ze af, waarna een nieuw thema zich aandient.

 

In achtereenvolgende periodes zijn uiteenlopende kunst disciplines verdiept.

Autonoom in keramiek, houtinstallaties, abstracte “tribal” schilderijen en figuratieve schilderijen/ tekeningen.

In de toegepaste kunst heeft Nikkie als mode-ontwerpster onder andere collecties gemaakt voor Puma Benelux, een eigen danskledinglijn en heuptassen ontwikkeld.

Als actrice heeft ze in series en commercials gespeeld en straatperformances gegeven.

Het 1e graads docentschap is behaald in 2005 op de Willem de Kooning academie in Rotterdam waarna zij ook les is gaan geven in het voortgezet onderwijs.

Vanaf 2013 zijn de “tribal” schilderijen geexposeerd bij galerie “de Kunstpoort” in Leiden, verscheidene kunstroutes en tot nu in restaurant “de Nonnerie” in Delft.

 

Na een periode van omzwervingen en via de abstracte kunst is Nikkie weer terug bij het begin; het figuratieve werk, tekenen naar model.

Zij haalde in 1987 haar HBO diploma bij Charles Montaigne (nu samengevoegd met de Meester Koetsier bij de hogeschool Amsterdam) en volgde daar model-tekenles bij Robert Klatser , beeldend kunstenaar en schrijver. Onderzoeker en docent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten (AHK)

Nog steeds put ze motivatie uit zijn lessen en vertrouwen in haar kunnen.

 

Naar Portfolio  Naar Winkel

Deze post is ook beschikbaar in: Dutch Spanish